Inver

Η INVER είναι μια διεθνής εταιρεία με ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά των βιομηχανικών χρωμάτων. Ο όμιλος INVER, ο οποίος βασίζεται στο δυναμικό 600 εργαζομένων, αποτελείται από ένα δίκτυο εταιρειών που περιλαμβάνει:

 • 5 εταιρείες με παραγωγικές εγκαταστάσεις
 • 3 θυγατρικές με εμπορική δραστηριότητα, εμπλουτισμένη με τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες διανομής
 • 7 INVERCOLOR κατανεμημένες σε όλη την Ιταλία, στις περιοχές με τη μεγαλύτερη βιομηχανική συγκέντρωση

Στις αρχές του 2000 η Inver αισθάνθηκε την ανάγκη να στηρίξει την εθνική και διεθνή της ανάπτυξη, δημιουργώντας και συγχωνεύοντας άλλες εμπορικές και παραγωγικές οντότητες οι οποίες θα της επέτρεπαν να προσφέρει στην αγορά τις τεχνικές και εμπορικές υπηρεσίες τις οποίες έχει ανάγκη ο χρήστης των προϊόντων βαφής. Γεννήθηκε έτσι η ιδέα του Ομίλου Inver, ενός δικτύου εταιρειών υπό τον έλεγχο της INVER, ικανού να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 δημιουργήθηκε η πρώτη Invercolor και συγχρόνως εγκαινιάστηκε η πρώτη ευρωπαϊκή θυγατρική της στη Γερμανία.

inver-spa-bologna.jpg

 

Ιστορία 

 • 1934: Δημιουργείται η INVER. Μπολόνια, από το 1934

  Η INVER δημιουργήθηκε το 1934 από τον Giovanni Domenichini, παππού και συνονόματο του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου. Ήδη από το 1935, μόνο ένα χρόνο μετά, το μέτριου μεγέθους εργαστήριο δεν επαρκεί και η επιχείρηση μεταφέρεται στην πρώτη εγκατάσταση της οδού Bigari, σε μία έκταση περίπου 800 τ.μ.

 • 1952: Βιομηχανοποίηση των εγκαταστάσεων στην Μπολόνια

  Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’50 είναι η αρχή μιας περιόδου οικονομικής αναδιοργάνωσης για τη χώρα. Η INVER ευημερεί και πρέπει να προσαρμόσει τους χώρους παραγωγής στις ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις. Πραγματοποιείται έτσι η δεύτερη μετεγκατάσταση στην οδό Corticella 205, σε μία επιφάνεια περίπου 6.000 τ.μ. Λίγο ύστερα από αυτή τη μεταφορά, τον Απρίλιο του 1953 επέρχεται η απώλεια του ιδρυτή της εταιρείας. Η διαχείριση της INVER περνάει στα χέρια του νεαρού γιού του Giorgio, o οποίος είναι και ο σημερινός Πρόεδρος του ομίλου.

 • 1970: Εμφανίζονται οι πρώτες μελέτες για τα υδατοδιαλυτά χρώματα

  Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’70 ξεκινά η εμπορική επέκταση και η ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού της INVER που φτάνει να μετρά περίπου 60 εργαζομένους. Στο τέλος αυτής της δεκαετίας η INVER επικεντρώνει τη δραστηριότητά της σε ένα μόνο κλάδο της τεράστιας αγοράς των προϊόντων βαφής, εκείνον των χρωμάτων για τη βιομηχανία μετάλλου.
  Για να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο αυτό, όπου ένας από τους κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία είναι η εξατομίκευση του προϊόντος, η INVER αποφασίζει να παράγει η ίδια τις ρητίνες. Η ρητίνη είναι το πολυμερές που επιδίδει στο προϊόν βαφής τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και αυτή η καθετοποίηση επέτρεψε την αρχή της μελέτης και της ανάπτυξης των υδατοδιαλυτών προϊόντων για τη βιομηχανία μετάλλου.
  Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’70, σε μία έκταση 90.000 τ.μ., ξεκινά η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων στο Μινέρμπιο. Στο τέλος της δεκαετίας, στο εργαστήριο R&D (Έρευνας και Ανάπτυξης) της INVER αρχίζει η μελέτη των υδατοδιαλυτών χρωμάτων.

 • 1980: Οι πρώτες μελέτες για τα χρώματα πούδρας

  Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 αποκτάται σημαντικό μέρος του πακέτου μετοχών μιας εταιρείας παραγωγής πούδρας, της PULVERLAC που στη συνέχεια πωλείται στην πολυεθνική ROHM & HAAS, η οποία με τη σειρά της την πούλησε στην ΑΚΖΟ.
  Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, η INVER αποκτά την τεχνογνωσία για τα προϊόντα βαφής που προορίζονται για τη βιομηχανία μετάλλου πριν από την SVI STANDARD η οποία συμμετείχε στην INTERNATIONAL PAINTS του αγγλικού ομίλου COURTAULDS η οποία στη συνέχεια αποκτήθηκε από την AKZO, πριν επίσης και από την HERBERTS ITALIA, μέλος του γερμανικού ομίλου HOECHST που αργότερα ενσωματώθηκε στον όμιλο DU PONT.
  Υπογράφονται επίσης συμβάσεις παραχώρησης τεχνογνωσίας με την SHERWIN WILLIAM, εταιρεία των ΗΠΑ για την παραγωγή προϊόντων βαφής αναφόρησης και καταφόρησης καθώς και χρωμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε στερεά. Η INVER όμως δεν περιορίζεται μόνο στην απόκτηση της τεχνογνωσίας, και πράγματι υπογράφει μια συμφωνία η οποία επιτρέπει στην ισπανική BARPIMO να παράγει υδατοδιαλυτά χρώματα με τις συνταγές INVER.

 • 1988: Εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις στο Μινέρμπιο

  Στις αρχές του ’90 πωλείται η μετοχική συμμετοχή στην PULVERLAC και η INVER μπορεί πια να ξεκινήσει, στις νέες εγκαταστάσεις του Μινέρμπιο, να παράγει τα δικά της χρώματα πούδρας. Στις αρχές του 21ου αιώνα, ξεκινά μια διαδικασία οργανικής ανάπτυξης με την ίδρυση της πρώτης από τις 7 εταιρείες διανομής με την ονομασία INVERCOLOR. Ξεκινά επίσης η πραγματική διαδικασία διεθνοποίησης με τη δημιουργία της πρώτης θυγατρικής από τις 5 που υπάρχουν σήμερα, της INVER GmbH.
  Υπογράφεται επίσης παραχώρηση τεχνογνωσίας βάσει της οποίας η ιορδανική εταιρεία NATIONAL PAINT ξεκινά την παραγωγή χρωμάτων πούδρας με τη σύνθεση INVER. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπογράφεται με την PPG, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες προϊόντων βαφής παγκοσμίως, ένα συμβόλαιο για τη διανομή προϊόντων κατηφόρησης σε όλη την Ιταλία.

 • 2008: Εξαγορά της Becker Powder Coatings

  Τον Σεπτέμβριο του 2008 υπογράφεται η απόκτηση της BECKER POWDERS, αποτελούμενη από 4 εγκαταστάσεις στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και την Ιταλία (στην L’Aquila).

 • 2010: Ιδρύεται η INVER EAST MED με έδρα την Αθήνα

  Τον Αύγουστο 2010 ιδρύεται η θυγατρική εταιρεία INVER EAST MED, με έδρα την Αθήνα και αποκλειστικό αντικείμενο την πώληση βιομηχανικών χρωμάτων σε μορφή πούδρας, τόσο στην αγορά της Ελλάδας όσο και σε άλλες βαλκανικές χώρες.
  Η πολιτική της INVER EAST MED, η οποία καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από αυτή τη βαθιά γνώση και εμπειρία, έχει ως βασικούς άξονες την προσήλωση στην ποιότητα, την αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πελατών και τη δημιουργία της μεγαλύτερης γκάμας ετοιμοπαράδοτων προϊόντων, στην περιοχή των Βαλκανίων.

 • Τηλέφωνο:
  210-6109930-34

 • Διεύθυνση:
  Σωρού 22, 15125 Μαρούσι, Αθήνα

© Copyright 2015 Inver | Υλοποίηση Ιστοσελίδας από την